Како да добиете тревник како на Вимблдон?

Дали мислите дека во соседниот двор, тревата е секогаш позелена од вашата?…

Како се произведуваат украсни дрвја и грмушки во расадници?

Расадниците се посебно определени површини на кои преку специјални агротехнички мерки и…

Јапонците измислија бонсаи дрво со вградена вештачка интелегенција?

Бонсаи не е само вид на дрво, туку уметност во одгледување на…

Трева во ролни: Како се поставува, одржува и колку чини (ВИДЕО)

Погледнете како се подготвува подлогата, на кој начин се поставува тревата во…

Зелени кровови: Примена на овој тип на градини

Кровните градини можат да заштедат многу енергија. Најприменливи се на преработувачките капацитети…

Зелен катастар на Град Скопје: Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Зелениот катастар овозможува податоци за јавните зелени површини, од типот, обем и…

Нова гвинеја: Цвеќе кое е атракција за секој балкон

Егзотично растение кое цвета од крај на февруари до доцна есен, со…