ГАЗАНИЈА │Тропско растение за тераси и балкони

Газанијата е идеална за садење во градината, за камењари или во вази…

Како правилно се одгледува и негува орхидејата?

Орхидеите растат скоро насекаде низ светот, освен во пустините и на Арктикот.…

Заврши петтиот по ред Скопски Цветен фестивал 2018

Викендов, на 12 и 13 мај по петти пат се одржа Скопскиот…

Жалфија | Ароматично растение за вашите градини и балкони

Жалфијата (лат. Salvia) е вечно зелена полугрмушка со ароматични сивозелени листови со…

Како се размножуваат луковичести растенија?

При изборот на луковиците треба да се внимава да се изберат здрави…

Дрво на животот │Како се одгледува ова декоративно собно растение?

Доколку сте љубители на собни растенија, тогаш дрвото на животот е секако…