Лесен начин да си направете вертикална градина

Доколку сте вљубеници во хортикултурата, меѓутоа ограничениот простор во градината ве спречува…

Како се одржуваат медитерански градини?

Во летниот период, кога заминуваме на море, доаѓаме во контакт со преубави…

Cocoon – модуларна монтажна викендица со кровна градина

Сезоната за одмори се ближи, а многумина од нас летниот период ќе…

Како се проектираат и изведуваат зелени кровови или кровни градини?

Зелените кровови или кровни градини претставуваат кровни конструкции кои се прекриени со…

Зачинска градина │ Садење и одгледување на лековити и зачински растенија

Зачинските и лековитите растенија (рузмарин, жалфија, лаванда, босилек) треба да се одгледуваат…