Booking.com

Овие саксии се експеримент на NOTLabs и се дизјанирани на начин да наликуваат на ЛЕГО коцки. Направени се различни правоаголни форми со помош на CNC машина од едно парче дрво од орев, а крајниот дизајн е рачно обработен од основачот на Notcot – Jean Aw и главниот директор Shawn Sims.
Инспирацијата за изработка на овие занимливи саксии ја добиле од растенијата и лего коцките. Овие саксии имаат дупки за истекување на водата на дното и се совршени за одгледување на мали растенија. Саксиите се лесно склопливи и може да се нарачаат и преку интернет.

hortikultura.mk_lego_saksii_2 hortikultura.mk_lego_saksii_3 hortikultura.mk_lego_saksii_4 hortikultura.mk_lego_saksii_5

Loading...