Босилек │ Како се одгледува и кои се неговите позитивни страни?

Босилекот (лат. Ocimum basilicum) е познат и под името Saint Joseph's Wort.…

Зачинска градина │ Садење и одгледување на лековити и зачински растенија

Зачинските и лековитите растенија (рузмарин, жалфија, лаванда, босилек) треба да се одгледуваат…