Форзиција │ Украсна грмушка отпорна на загадување и ниски температури

Добро го поднесува загадениот воздух и ниските температури, па затоа често се…

КОРДИЛИНА │ Тропска убавица која наликува на драцена

Ја нарекуваат и тропска убавица поради својата колоритност и елеганција. Многу популарно…

Бугенвилија – украсна ползечка грмушка за балкони и тераси

Бугенвилијата или Бугенвилеја (лат.Bougainvillea) е прекрасно растение кое најчесто се одгледува како…