Зелен катастар на Град Скопје: Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Зелениот катастар овозможува податоци за јавните зелени површини, од типот, обем и…

Почна големата есенска акција за зазеленување на Скопје

Градот Скопје денеска ја почна големата есенска акција за зазеленување на градот…

Град Скопје започна есенска акција за садење на дрвја

Започна есенското садење на дрвја во Општина Аеродром, а првите 45 дрвја…

Алпинетум │ Каменеста градина со цветен колорит

Вашата градина ќе добие на отменост доколку одлучите да направете алпинетум. Најважно…

Пролетна акција за садење на 100 дрвја во Општина Аеродром

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, градоначалникот на Општина Aеродром, Ивица Коневски…

Најчесто користени декоративни садници во хортикултурата

Уредувањето на зелените површини најчесто се врши со комбинација на различни видови…

Есента – идеален период за размножување на декоративните грмушки

Есента е идеално време да ги размножете декоратвните грмушки и дрвја и…