КОРДИЛИНА │ Тропска убавица која наликува на драцена

Ја нарекуваат и тропска убавица поради својата колоритност и елеганција. Многу популарно…

Ботаничка градина во Минхен: Спој на елеганција и дизајн

Ботаничката градина Минхен – Нимфенбург (Botanischer Garten München) е ботаничка градина и…

Бодликава палма – најотпорната палма во зима

Бодликавата палма (лат.Rhapidophyllum hystrix) е вид на палма која што од сите…

6 растенија кои се бели дробови на нашиот дом

Ние не размислуваме премногу за квалитетот на воздухот во нашиот дом… За…