Бромелија во саксија – собно цвеќе од тропските предели

Бромелијата (лат. Bromelia) потекнува од прашумите на Јужна Америка, а името го…

Како да одгледувате рози во саксии?

Поголемиот број на рози (со исклучок на крупните ползавци) можат успешно да…