Како се размножуваат луковичести растенија?

При изборот на луковиците треба да се внимава да се изберат здрави…

ПАМПАС ТРЕВА │ Украсна трева со магични цветови

Пампас трева (лат. Cortaderia selloana) претставува украсна трева која води потекло од…

Бугенвилија – украсна ползечка грмушка за балкони и тераси

Бугенвилијата или Бугенвилеја (лат.Bougainvillea) е прекрасно растение кое најчесто се одгледува како…

9 сјајни трикови за декорација на ентериерот со растенија

Со правилен избор на растенија, можете да го декорирате вашиот простор во…