Јапонски јавор Acer palmatum ‘Bloodgood’

Јапонскиот јавор од видот Acer palmatum ‘Bloodgood’ претставува листопадно мало дрво или…

Град Скопје започна есенска акција за садење на дрвја

Започна есенското садење на дрвја во Општина Аеродром, а првите 45 дрвја…

Најчесто користени декоративни садници во хортикултурата

Уредувањето на зелените површини најчесто се врши со комбинација на различни видови…