Јапонците измислија бонсаи дрво со вградена вештачка интелегенција?

Бонсаи не е само вид на дрво, туку уметност во одгледување на…

Јапонски јавор Acer palmatum ‘Bloodgood’

Јапонскиот јавор од видот Acer palmatum ‘Bloodgood’ претставува листопадно мало дрво или…

Најценетото дрво во Јапонија │ Јапонска цреша

Јапонската цреша (лат. Prunus serrulata) е најпопуларна и најспектакуларна цреша што цвета,…