Бенџамин – најпознатото собно тропско растение

Бенџаминот (лат.Ficus benjamina) или уште познат под името расплакана смоква е омилено…

Ботаничката градина во Њујорк

Бруклинската Ботаничка градина (BBG) е урбана ботаничка градина која ги поврзува луѓето…

Одгледување на бонсаи во зимски услови

Зимскиот период е време кога растенијата мируваат, меѓутоа тоа не значи дека…

Шефлера – Украсно собно цвеќе

Шефлерата (Schefflera) потекнува од Австралија, Нова Гвинеја и Јава, се сретнува во…

ИДЕИ ЗА МАЛИ ГРАДИНИ ВО ДОМОТ

Уживајте со погледот кон својата градина … Многумина од нас живеат во…

БОНСАИ – МИНИЈАТУРНА УМЕТНОСТ

Бонсаи е уметност на естетска минијатура на дрвја по пат на нивно…