Најценетото дрво во Јапонија │ Јапонска цреша

Јапонската цреша (лат. Prunus serrulata) е најпопуларна и најспектакуларна цреша што цвета,…

Најубав украс во градината: како се сади жива ограда

Живата ограда е важен декоративен елемент на секоја градина. Доколку се во…

Дрвјата – предизвик во пејзажната архитектура

Урбаниот живот и бесконечната трка по подобар живот ги оддалечи луѓето од…