Booking.com

Патио е шпански збор што значи двор или двор пред куќа и претставува надворешен простор кој се користи за јадење и рекреација, правејќи граница помеѓу ентериерот и екстериерот и најчесто е поплочен и опремен со некој вид на мебел за надворешна употреба.

hortikultura.mk_patio_dvor_1 hortikultura.mk_patio_dvor_2
Овој дел од дворот најчесто е бетониран или обложен со камени плочи. Може да се користат и цигли, блокови или калдрма. За повеќето луѓе кои живеат во куќи, овој вид на простор е остварување на своите соништа и желби – кога станува збор за дизајнирање на екстериерот.

hortikultura.mk_patio_dvor_4 hortikultura.mk_patio_dvor_5 hortikultura.mk_patio_dvor_6
Доколку сте тип на личност која ужива во подготовка и одржување на забави во вашиот дом, поседувањето на ваков двор може да биде идеален начин кој ќе ви обезбеди дополнителен простор за дружење со гостите, па дури и ако не сте претерано друштвени. Сепак, постои само еден проблем со повеќето вакви дворови – тие се комплетно изложени на надворешни услови. Поради тоа, ако живеете во средина со поладна клима, идејата за ваков двор може да биде помалку бесмислена. Никој не би сакал да седи надвор кога е студено.

Меѓутоа, добрата вест е тоа што на пазарот постојат многу идеи за сите луѓе кои посакуваат да имаат ваков двор, иако времето не е идеално топло. Застаклениот двор претставува идеално решение за овој проблем. Со ваков дизајн, секогаш можете да го искористите најдоброто што ви го нуди просторот пред вашата куќа.

hortikultura.mk_patio_dvor_7 hortikultura.mk_patio_dvor_8 hortikultura.mk_patio_dvor_9 hortikultura.mk_patio_dvor_10 hortikultura.mk_patio_dvor_11 hortikultura.mk_patio_dvor_12 hortikultura.mk_patio_dvor_13

Loading...