Booking.com

Мебелот изработен од ратан и плетена жица, отсекогаш бил главен протагонист кај сите отворени простори наменети за уживање…

hortikultura.mk_monica_armani_emma_1

Пред неколку години се појави тренд на пренесување на мебелот со вакви материјали од екстериерот во ентериерот, така што денес можеме да уживаме во нивната уникатна убавина и естетика во текот на секоја сезона од годината, без разлика дали е топло или ладно.
Благодарение на многу дизајнери од целиот свет, кои смело чекорат надвор од зоната на комфорот и ни носат непредвидливи и некако неочекувано дизајни, овој мебел е сега достапен во повеќе варијанти и форми, како и со повеќе намени, така што сега секој ентериер може да се претвори во тропска оаза.

Мебелот е дизајнерско дело на познатата миланска дизајнерка Моника Армани, создаден за италијанскиот бренд Varaschin. Оваа колекција е наречена Emma и се карактеризира со плетен потпирач, што е еден вид на референца за Varaschin како производител на плетен мебел од ратан и плетена жица.

Столот е достапен во различни бои и текстил, вклучувајќи и синтетичко предиво и водоотпорни материјали, така што е погоден за употреба во екстериери и ентериери.

Моника Армани дизајнираше две верзии од овој феноменален стол, па во понуда може да се најдат традиционален трпезарски стол и фотелја во ист стил.

hortikultura.mk_monica_armani_emma_2hortikultura.mk_monica_armani_emma_3hortikultura.mk_monica_armani_emma_4hortikultura.mk_monica_armani_emma_5hortikultura.mk_monica_armani_emma_6hortikultura.mk_monica_armani_emma_7

ПРОЧИТАЈ: Идеален градинарски мебел со врвен италијански дизајн

ПРОЧИТАЈ: Најдобрите лежалки за вашите екстериери

ПРОЧИТАЈ: Дрвени подни платформи за градини и тераси

Loading...