Кактуси – главен тренд во уредување на ентериери

Повеќето луѓе споделуваат идентичен концепт на верување, нова година, нови работи или…

5 правила за успешно одржување на тревникот во текот на есента

За да имате здрав тревник во престојниот есенски и зимски период, многу…

Маслинка | Тајните во одгледувањето на ова медитеранско дрво (прв дел)

Маслинката (лат. Olea europaea) е зимзелено дрво кое води потекло од Медитеранот,…

Prediction time: Penn State-Ohio State breakdown

They do not want to recall their last trip here to Columbus.…

Кои растенија успеваат во медитеранските градини?

Многу книги се напишани за медитеранските градини. Една од основните карактеристики на…

Овој холандски град ги трансформирал своите автобуски постојки во „постојки“ за пчели

Овие автобуски постојки комплетно ќе ја променат перцепцијата на луѓето кон заштитата…

Босилек │ Како се одгледува и кои се неговите позитивни страни?

Босилекот (лат. Ocimum basilicum) е познат и под името Saint Joseph's Wort.…

Како се сузбиваат плевелите во тревникот (ВИДЕО)?

Негуваниот тревник не е само убава декорација, туку ја спречува ерозијата на…