КОРДИЛИНА │ Тропска убавица која наликува на драцена

Ја нарекуваат и тропска убавица поради својата колоритност и елеганција. Многу популарно…

Ако сеуште не сте, тогаш крајно време е да ги внесете кактусите во домот!

Престојните мразеви можат сериозно да ги оштетат кактусите и сукулентите на вашата…

Монстера │ Тренд на уредување на ентериери со оваа собна билка

Во последно време, во светот завладеа тренд во уредување на ентериерите со…

ГАЗАНИЈА │Тропско растение за тераси и балкони

Газанијата е идеална за садење во градината, за камењари или во вази…

Како правилно се одгледува и негува орхидејата?

Орхидеите растат скоро насекаде низ светот, освен во пустините и на Арктикот.…

Заврши петтиот по ред Скопски Цветен фестивал 2018

Викендов, на 12 и 13 мај по петти пат се одржа Скопскиот…