Јапонците измислија бонсаи дрво со вградена вештачка интелегенција?

Бонсаи не е само вид на дрво, туку уметност во одгледување на…

Одгледување на бонсаи во зимски услови

Зимскиот период е време кога растенијата мируваат, меѓутоа тоа не значи дека…

БОНСАИ – МИНИЈАТУРНА УМЕТНОСТ

Бонсаи е уметност на естетска минијатура на дрвја по пат на нивно…