ПУРПУРНА МАГНОЛИЈА

Магнолија (лат. Magnolia) е назив на родот дрвенести растенија од истоимената фамилија…

ЈАПОНСКИ ЈАВОР

Јапонскиот јавор (Acer japonicum) веќе станува неизоставен дел од секој двор, поради…