5 начини да ги заштитите растенијата од мраз

Мразот е многу поопасен за растенијата во пролет отколку во есен, кога…

Како правилно да го косиме тревникот?

За да добиеме густ тревник, најбитно е негово правилно косење. Ниту една…

Начини на подигнување на нов тревник

Најдобар период за подигнување на нов тревник е токму есента – почвата…

Неколку тајни за правилно одгледување на сукуленти во ентериери

И покрај тоа што секојдневно слушате дека сукулентите се доста отпорни, едноставно…

Вештачка трева, да или не?

Зелените површини од вештачки материјал сѐ повеќе се употребуваат, а тоа е…

Како правилно се одржува живата ограда

Формирање и одржување на жива ограда Ако се одлучете за садење на…

НАУЧЕТЕ ДА КОМПОСТИРАТЕ

Секој градинар треба да знае што е компост и како се компостира.…

СОВЕТИ ПРИ ИЗБОР И ИЗГРАДБА НА ПЕРГОЛИ

Перголите претставуваат идеална потпора за растенијата. При изборот на растенијата кои сакаме…

ПОДГОТОВКА НА ТРЕВНИКОТ ЗА ЗИМА

После завршетокот на летниот период морате да посветите посебно внимание на вашиот…

Скали за дрво со врвен дизајн (ФОТО)

Една од најубавите работи на светот е качувањето по скали и поглед…