Booking.com

Инспирирани од сончогледот и неговите движења, студиото „BAG Disseny“ ја дизајнираше саксијата „Voltasol Rolling“ која има повеќе функционалности од сите други саксии…

Саксиите најчесто се статични, па зошто да не им се даде малку подвижност?

Овие креативци овозможиле движење на саксијата во зависност од движењето на сонцето. Може да се придвижуваат и на промаја или да растат според вашите желби. Имаат полуконусна форма и се направени од водоотпорна теракота во La Bisbal d’Emporda во Шпанија. На овој начин, сончевата светлина може да достигне до коренот и листот, што допринесува за поздрав и правилен развој на растението.

Иновативните саксии „Voltasol Rolling“ се шанса за секое растение да ја изрази и покаже својата убавина.

ПРОЧИТАЈ: Магнетска саксија која лебди

ПРОЧИТАЈ: Саксии во форма на ЛЕГО коцки

ПРОЧИТАЈ: Саксии на кои не им треба наводнување

ПРОЧИТАЈ: Едноставни модерни саксии и жардиниери за цвеќе

Loading...