Booking.com

Кактусите се доста отпорни растенија кои не бараат премногу внимание, меѓутоа ако им посветете малку љубов тие ќе ви возвратат со својата убавина. Кактусите многу лесно се садат, потребен ви е некој интересен сад (мини кактусни градини), слој камења за дренажа, слој земја во која ќе ги посадите кактусите и на крај слој камења кои ќе послужат како украс. Во текот на растењето и цветањето потребна му е повеќе влага. Кога ќе престане да цвета залевајте го еднаш неделно, а во зима многу ретко.
Во садот можете да искомбинирате различни видови и големини на кактуси, тие бавно растат, така да не мора да се грижите дали ќе преовладуваат над другите. Поставете ги на сончево место и уживајте во нивната грациозност.

Уживајте во овие креативни дела…

hortikultura.mk_kaktusna_gradina_2

hortikultura.mk_kaktusna_gradina_3

hortikultura.mk_kaktusna_gradina_4

hortikultura.mk_kaktusna_gradina_5

hortikultura.mk_kaktusna_gradina_6

hortikultura.mk_kaktusna_gradina_7

hortikultura.mk_kaktusna_gradina_8

Loading...