Booking.com

Станарите на овој нов станбен комплекс во јужен Лондон ќе може да пливаат од едната до другата зграда, на висина од десет спратови, со совршен поглед на градот…
Овој базен, со стаклено дно, спуштен помеѓу две кули, претставува прв од ваков тип во светот, без никаква видлива структурна поддршка. Кога ќе се погледне од улицата, базенот личи на аквариум за луѓе, а оние што пливаат во него може да се видат од било која страна. Уште не е разјаснето колку дебело би било стаклото за да може да издржи на таа висина и целата количина на вода во него и како би се носел со временските неприлики.

Зградите со 2000 станбени единици се уште во фаза на изградба, а се очекува да бидат завршени до 2017 година.

hortikultura.mk_sky_pool_2 hortikultura.mk_sky_pool_3 hortikultura.mk_sky_pool_4 hortikultura.mk_sky_pool_5 hortikultura.mk_sky_pool_6

Loading...