Лесен начин да си направете вертикална градина

Доколку сте вљубеници во хортикултурата, меѓутоа ограничениот простор во градината ве спречува…

Дали уредувањето и одржувањето на дворот е напор или задоволство?

Може да се рече дека денес сите сакаат да имаат убаво уреден…

Како се одржуваат медитерански градини?

Во летниот период, кога заминуваме на море, доаѓаме во контакт со преубави…

Дали да се биде пејзажен архитект или пејзажен дизајнер? Што е подобро… (прв дел)

Постои мислење дека планирањето на прекрасен парк или уредување и дизајнирање на…

Зачинска градина │ Садење и одгледување на лековити и зачински растенија

Зачинските и лековитите растенија (рузмарин, жалфија, лаванда, босилек) треба да се одгледуваат…

Цинија: Цвеќе за шарени градини

Цинијата (лат. Zinnia) е вид на едногодишно цвеќе кое го среќаваме скоро…