Викендов започнува Шестиот Скопски цветен фестивал 2019

Шестиот Скопски цветен фестивал - под покровителство на Град Скопје, а во…

Зелен катастар на Град Скопје: Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Зелениот катастар овозможува податоци за јавните зелени површини, од типот, обем и…

Почна големата есенска акција за зазеленување на Скопје

Градот Скопје денеска ја почна големата есенска акција за зазеленување на градот…

Прогласени победниците за најголем придонес за заштита на животната средина 2018

Градот Скопје ги избра најдобрите на јавниот конкурс за избор на најеколошка…

Заврши петтиот по ред Скопски Цветен фестивал 2018

Викендов, на 12 и 13 мај по петти пат се одржа Скопскиот…

Отворен нов цветен пазар во Скопје

Скопје доби нов цветен пазар кај Поликлиниката „Бит-пазар“. Градот Скопје овозможи тезгите…

Градски парк ќе се поднови со 200 дрвца и нова трева

Градот Скопје деновиве интензивно работи на обнова на зеленилото во првиот дел…

Хортикултурно уредување на зеленилото во Градски Парк во Скопје

Последниве денови екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ работат на хортикултурно уредување…

Објавен конкурсот за најголем придонес за животната средина за 2018 година

Во рамките на традиционалната акција „Денови на пролетта – Денови на екологијата“,…

Најава на Петтиот Скопски цветен фестивал 2018

ЈП „Паркови и зеленило“ го најавува ПЕТТИОТ СКОПСКИ ЦВЕТЕН ФЕСТИВАЛ, кој ќе…