Како да добиете тревник како на Вимблдон?

Дали мислите дека во соседниот двор, тревата е секогаш позелена од вашата?…

Куќна среќа: Билка која носи радост во домот

Куќната среќа наоѓа примена во стаклени мини градини или терариуми. Уште е…

МИНИ ГРАДИНИ: За презафатени и урбани луѓе

Презафатените вљубеници во градинарството, како и оние што немаат сопствен двор, секогаш…

Лесен начин да си направете вертикална градина

Доколку сте вљубеници во хортикултурата, меѓутоа ограничениот простор во градината ве спречува…

Дали уредувањето и одржувањето на дворот е напор или задоволство?

Може да се рече дека денес сите сакаат да имаат убаво уреден…

Прогласени победниците за најголем придонес за заштита на животната средина 2018

Градот Скопје ги избра најдобрите на јавниот конкурс за избор на најеколошка…

Објавен конкурсот за најголем придонес за животната средина за 2018 година

Во рамките на традиционалната акција „Денови на пролетта – Денови на екологијата“,…