Маслинка | Тајните во одгледувањето на ова медитеранско дрво (прв дел)

Маслинката (лат. Olea europaea) е зимзелено дрво кое води потекло од Медитеранот,…

Јапонците измислија бонсаи дрво со вградена вештачка интелегенција?

Бонсаи не е само вид на дрво, туку уметност во одгледување на…

Бел бор (Pinus sylvestris) │ Декоративно дрво од кое се добива етерично масло

Дрвото од бел бор се употребува за производство на фурнир, за производство…

Идеи за декорација на новогодишна елка (ФОТО)

Веројатно веќе ја имате украсено вашата куќа, стан или канцеларија, имате подготвено…

Бугенвилија – украсна ползечка грмушка за балкони и тераси

Бугенвилијата или Бугенвилеја (лат.Bougainvillea) е прекрасно растение кое најчесто се одгледува како…

Најценетото дрво во Јапонија │ Јапонска цреша

Јапонската цреша (лат. Prunus serrulata) е најпопуларна и најспектакуларна цреша што цвета,…