Зелен катастар на Град Скопје: Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Зелениот катастар овозможува податоци за јавните зелени површини, од типот, обем и…

Градски парк ќе се поднови со 200 дрвца и нова трева

Градот Скопје деновиве интензивно работи на обнова на зеленилото во првиот дел…

Во недела собир за спас – „Дојди за зелено Водно“

Повеќе граѓански еколошки организации и иницијативи во недела од 8 часот организираат…

Хортикултурно уредување на зеленилото во Градски Парк во Скопје

Последниве денови екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ работат на хортикултурно уредување…

Град Скопје започна есенска акција за садење на дрвја

Започна есенското садење на дрвја во Општина Аеродром, а првите 45 дрвја…

СКОПСКИ ЦВЕТЕН ФЕСТИВАЛ 2017

Под покровителство на Градоначалникот на Град Скопје, а во организација на ЈП…

16 предлог идеи за вертикални градини

Еден од најдобрите начини да го освежите вашиот простор е вертикална градина…