Како правилно се садат луковици од растенија?

Пролетните луковици (оние кои цветаат во пролет), како што се лалињата, треба…

Кокиче | Предвесникот на пролетта

Кокичето (лат. Galanthus) е најпознатото ранопролетно цветно растение. Всушност, кокичето е предвесник…

Начини на производство на луковичести растенија?

Луковичестите растенија го добиле името поради задебелениот подземен дел (луковица), кој на…