Маслинка | Тајните во одгледувањето на ова медитеранско дрво (прв дел)

Маслинката (лат. Olea europaea) е зимзелено дрво кое води потекло од Медитеранот,…

Босилек │ Како се одгледува и кои се неговите позитивни страни?

Босилекот (лат. Ocimum basilicum) е познат и под името Saint Joseph's Wort.…

Како се одржуваат медитерански градини?

Во летниот период, кога заминуваме на море, доаѓаме во контакт со преубави…

Кокиче | Предвесникот на пролетта

Кокичето (лат. Galanthus) е најпознатото ранопролетно цветно растение. Всушност, кокичето е предвесник…

Армерија – приморски каранфил за формирање на „тепих“

Армеријата (лат. Armeria maritima) е позната и како холандска трева, приморски каранфил…