Општина Аеродром почнува голема еко – акција

Општина Аеродром денеска почнува голема еко – акција со која се уредуваат…

Велигденски декорации (ФОТО)

Со почетокот на пролетта, подолгиот ден и топлото време, започнуваат и подготовките…

Објавен конкурсот за најголем придонес за животната средина за 2018 година

Во рамките на традиционалната акција „Денови на пролетта – Денови на екологијата“,…

ЈП „Паркови и зеленило“ со свое учество во „Денови на пролетта – Денови на екологијата“

ЈП „Паркови и зеленило“ се вклучи со свој допринос во реализација на…

Како правилно се садат луковици од растенија?

Пролетните луковици (оние кои цветаат во пролет), како што се лалињата, треба…

Кокиче | Предвесникот на пролетта

Кокичето (лат. Galanthus) е најпознатото ранопролетно цветно растение. Всушност, кокичето е предвесник…

Успешно одгледување на кактуси и сукуленти во зимско-пролетниот период

За успешно напредување на сукулентите се потребни светлина, топлина и воздух. Тие…

5 начини да ги заштитите растенијата од мраз

Мразот е многу поопасен за растенијата во пролет отколку во есен, кога…

Цинерарија │ Собно цвеќе што цвета напролет

Цинераријата (лат. Senecio cruentis) е повеќегодишно декоративно растение, меѓутоа кај нас се…

Објавен конкурсот за најголем придонес за животната средина за 2017 година

Во рамките на традиционалната манифестација „Денови на пролетта – Денови на екологијата“…