МИНИ ГРАДИНИ: За презафатени и урбани луѓе

Презафатените вљубеници во градинарството, како и оние што немаат сопствен двор, секогаш…

Едноставен начин да направете елка од сукуленти

Покрај сите варијанти на новогодишни елки и празнично украсување на домот, ви…

Ако сеуште не сте, тогаш крајно време е да ги внесете кактусите во домот!

Престојните мразеви можат сериозно да ги оштетат кактусите и сукулентите на вашата…

Како правилно се размножуваат кактусите и сукулентите?

Најдобриот начин за размножување на кактусите и сукулентите зависи од видот на…

Замија | цвеќе за декорирање на домот и канцеларија

Замијата (лат. Zamioculcas zamiifolia) е растение од групата на сукуленти, меѓутоа се…