5 правила за успешно одржување на тревникот во текот на есента

За да имате здрав тревник во престојниот есенски и зимски период, многу…

Затревување на еродирани терени

Ерозијата на почвата е најтежок облик на деградација на почвата. Водата или ветерот…

Општина Аеродром почнува голема еко – акција

Општина Аеродром денеска почнува голема еко – акција со која се уредуваат…

Градски парк ќе се поднови со 200 дрвца и нова трева

Градот Скопје деновиве интензивно работи на обнова на зеленилото во првиот дел…

Како правилно да го косиме тревникот?

За да добиеме густ тревник, најбитно е негово правилно косење. Ниту една…

Начини на подигнување на нов тревник

Најдобар период за подигнување на нов тревник е токму есента – почвата…

ПАМПАС ТРЕВА │ Украсна трева со магични цветови

Пампас трева (лат. Cortaderia selloana) претставува украсна трева која води потекло од…

Како се поставува вештачка трева?

Здрав зелен тревник понекогаш тешко се достигнува и одржува, посебно во подрачје…

Вештачка трева, да или не?

Зелените површини од вештачки материјал сѐ повеќе се употребуваат, а тоа е…