Викендов започнува Шестиот Скопски цветен фестивал 2019

Шестиот Скопски цветен фестивал - под покровителство на Град Скопје, а во…

Како се произведуваат украсни дрвја и грмушки во расадници?

Расадниците се посебно определени површини на кои преку специјални агротехнички мерки и…

Хортикултурно уредување на зеленилото во Градски Парк во Скопје

Последниве денови екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ работат на хортикултурно уредување…

Најава на Петтиот Скопски цветен фестивал 2018

ЈП „Паркови и зеленило“ го најавува ПЕТТИОТ СКОПСКИ ЦВЕТЕН ФЕСТИВАЛ, кој ќе…

Најчесто користени декоративни садници во хортикултурата

Уредувањето на зелените површини најчесто се врши со комбинација на различни видови…

Сајт на Годината 2016

Интернет магазинот Hortikultura.mk и оваа година е номиниран во 6 категории во…