Викендов започнува Шестиот Скопски цветен фестивал 2019

Шестиот Скопски цветен фестивал - под покровителство на Град Скопје, а во…

Спатифилум │ Елегантна собна билка за прочистување на воздухот

Оваа атрактивна декоративна билка е една од најпознатите канцелариски растенија. Спаѓа во…

Нова гвинеја: Цвеќе кое е атракција за секој балкон

Егзотично растение кое цвета од крај на февруари до доцна есен, со…

Монстера │ Тренд на уредување на ентериери со оваа собна билка

Во последно време, во светот завладеа тренд во уредување на ентериерите со…

ГАЗАНИЈА │Тропско растение за тераси и балкони

Газанијата е идеална за садење во градината, за камењари или во вази…

Како правилно се одгледува и негува орхидејата?

Орхидеите растат скоро насекаде низ светот, освен во пустините и на Арктикот.…

Како се одржуваат медитерански градини?

Во летниот период, кога заминуваме на море, доаѓаме во контакт со преубави…

Заврши петтиот по ред Скопски Цветен фестивал 2018

Викендов, на 12 и 13 мај по петти пат се одржа Скопскиот…

Отворен нов цветен пазар во Скопје

Скопје доби нов цветен пазар кај Поликлиниката „Бит-пазар“. Градот Скопје овозможи тезгите…