Билки идеални за декорација на купатила (ФОТО)

Купатилото е просторија во домот која кај повеќето луѓе е запоставена и…

Најубавиот цветен парк во Јапонија

Јапонците се мајстори за одгледување на цвеќе и одржување на градини. Најубавото…

ФРЕЗИЈА – Симбол на невиност и пријателство

Фрезијата (лат. Freesia) потекнува од Jугоисточна Африка. Припаѓа на фамилијата Iridaceae. Има…

ВОСОЧЕН ЦВЕТ ВО ДОМОТ

Хојата (Hoya carnosa) или уште позната како восочен цвет, потекнува од Источна…

ЗУМБУЛ (Hyacinthus)

Зумбулот (Hyacinthus) претставува луковичесто растение кое води потекло од Мала Азија, а…

ОЛЕАНДЕР – МЕДИТЕРАНСКА БИЛКА

Олеандерот (лат. Nerium oleander) претставува зимзелена грмушка која со своите цветови секогаш…