Бодликава палма – најотпорната палма во зима

Бодликавата палма (лат.Rhapidophyllum hystrix) е вид на палма која што од сите…

Запознајте се со палмата на среќата | Прекрасна салонска палма

Овој вид на палма (лат. Chamaedorea elegans) се карактеризира со деликатни, издолжени…

КОКОС – Кралицата на палмите

Оваа палма е прекрасен егзотичен украс за ентериери, а во лето и…

Негa на палми во ентериери

Палмите се егзотични билки и во секој ентериер го даваат оној медитерански…

Урмина палма (Phoenix dactylifera)

Урмината палма (Phoenix dactylifera) одамна се одгледува на подрачјето на Западна Азија,…