Дали да се биде пејзажен архитект или пејзажен дизајнер? (втор дел)

Во првиот дел на оваа тема пишувавме за разликите помеѓу пејзажниот дизајнер…

Прогласени победниците за најголем придонес за заштита на животната средина 2018

Градот Скопје ги избра најдобрите на јавниот конкурс за избор на најеколошка…

Дали да се биде пејзажен архитект или пејзажен дизајнер? Што е подобро… (прв дел)

Постои мислење дека планирањето на прекрасен парк или уредување и дизајнирање на…

Отворен нов цветен пазар во Скопје

Скопје доби нов цветен пазар кај Поликлиниката „Бит-пазар“. Градот Скопје овозможи тезгите…

Затревување на еродирани терени

Ерозијата на почвата е најтежок облик на деградација на почвата. Водата или ветерот…

Општина Аеродром почнува голема еко – акција

Општина Аеродром денеска почнува голема еко – акција со која се уредуваат…

Декорации за Велигден кои ќе ве направат повесели за празниците (ФОТО)

За да имате поинтересни Велигденски празници, поиграјте си со пролетни цветни фигури…

Градски парк ќе се поднови со 200 дрвца и нова трева

Градот Скопје деновиве интензивно работи на обнова на зеленилото во првиот дел…

Велигденски декорации (ФОТО)

Со почетокот на пролетта, подолгиот ден и топлото време, започнуваат и подготовките…

Во недела собир за спас – „Дојди за зелено Водно“

Повеќе граѓански еколошки организации и иницијативи во недела од 8 часот организираат…