Џуџеста златна туја

Оваа украсна зимзелена билка (позната под името џуџеста златна туја, ориентална источна…

Величенствениот медитерански чемпрес

Медитеранскиот чемпрес (Cupressus sempervirens) води потекло од источниот дел на Средоземјето. Спаѓа…

ШИМШИР: Кралот на живите огради

Кога во пејзажната архитектура и парковска мода започнало да се бара геометриски…

ОЛЕАНДЕР – МЕДИТЕРАНСКА БИЛКА

Олеандерот (лат. Nerium oleander) претставува зимзелена грмушка која со своите цветови секогаш…