Најубавиот цветен парк во Јапонија

Јапонците се мајстори за одгледување на цвеќе и одржување на градини. Најубавото…

ФОТО: Кралицата на ползавците

Секој љубител на цвеќе треба да го знае задоволството од одгледување на…

ВОСОЧЕН ЦВЕТ ВО ДОМОТ

Хојата (Hoya carnosa) или уште позната како восочен цвет, потекнува од Источна…

МАДАГАСКАРСКИ ЈАСМИН

Мадагаскарскиот јасмин (лат. Stephanotis floribunda) е карактеристично растение со зелени дебели лисја…