Замија | цвеќе за декорирање на домот и канцеларија

Замијата (лат. Zamioculcas zamiifolia) е растение од групата на сукуленти, меѓутоа се…

Маранта │ Егзотична тропска билка

Маранта (лат. Maranta) е декоративно тропско растение со потекло од Централна и…

Хлорофитум │ Најголемиот прочистувач на воздухот во домот

Идеален е за одгледување во ентериери – дневна соба или канцеларија. Хлорофитумот…

Африканска темјанушка │ Декоративно цвеќе за ентериери

Денес не може да се замисли еден дом или работна просторија во…

Растенија кои одлично успеваат во темни простории

Не постои место во нашиот дом кое не може да се претвори…

САНСЕВЕРИЈА (Индијанско перо)

Сансеверијата или често нарекувана и индијанско перо (лат. Sansevieria) е многу отпорно…

Бенџамин – најпознатото собно тропско растение

Бенџаминот (лат.Ficus benjamina) или уште познат под името расплакана смоква е омилено…

ФИТОНИЈА: Билка за терариуми

Фитонијата (лат. Fittonia) е лисно-декоративно, нискорастечко растение кое многу добро успева кога…