Запознајте се со палмата на среќата | Прекрасна салонска палма

Овој вид на палма (лат. Chamaedorea elegans) се карактеризира со деликатни, издолжени…

КОКОС – Кралицата на палмите

Оваа палма е прекрасен егзотичен украс за ентериери, а во лето и…

Негa на палми во ентериери

Палмите се егзотични билки и во секој ентериер го даваат оној медитерански…

Уредување на дворот во тропски стил

Доколку сакате да уживате во убава тропска градина, со малку напор можете…

Урмина палма (Phoenix dactylifera)

Урмината палма (Phoenix dactylifera) одамна се одгледува на подрачјето на Западна Азија,…