Растенијата не поднесуваат сув воздух

Во зима, во екот на грејната сезона, собните растенија бараат поголема нега…

Топ 10 правила за одгледување на собни билки

Ако сакате во својот дом да го почувствувате духот на природата и…

ДРАЦЕНА: Тропско собно цвеќе

Драцената (Dracaena) потекнува од тропските краеви на Африка и има околу 40…

КАЛА – ОТМЕНОСТ ВО ДОМОТ

Калата (Zantedeschia) е барско растение што потекнува од мочурливите подрачја на Африка,…