Како да се заштитите од несакано внимание

Приватноста е секогаш на прво место кога станува збор за нашиот двор,…

Мир и спокој кај јапонските градини

Со векови наназад, јапонските градини пленат со својот пејзажен дизајн и нивната…

Урбана градина на тркала во Милано

Урбаната градина е сместена на градскиот плоштад во Милано е дело на…

ГРАДИНАРСКА РУЖА

Градинарската ружа (лат. Althaea rosea) природно расте во Сирија, Мала Азија и…

ИКЕА мини стаклени градини

Шведскиот произведувач на мебел ИКЕА неодамна на пазарот понуди производ кој ќе…

Ботаничката градина во Њујорк

Бруклинската Ботаничка градина (BBG) е урбана ботаничка градина која ги поврзува луѓето…

Уредување на дворот во тропски стил

Доколку сакате да уживате во убава тропска градина, со малку напор можете…

Воденика – идеално решение за дизајнирање на градини

Водениката (лат. Impatiens) е омилено декоративно растение во дворот заради своето обилно…