Маргаритка – идеална за цветни декорации

Овој вид се употребува за пролетна декорација и се сади во леи,…

Цветни аранжмани за мали балкони

Многу станбени згради имаат мали тераси кои би требало да бидат единствена…

Дрвени палети – идеални за уредување на дворот

Замислете си саксии, столови, мали градинарски клупи, па дури и настрешници направени…

Идеи за растенија во канцеларија ?

Советите од професионалци за уредување на работниот простор или канцеларија со растенија…

КАЛАТЕА – Зебра цвеќе

Калатеата (Calathea) е повеќегодишно растение со елипсовидни или издолжени листови во бела,…

Воденика – идеално решение за дизајнирање на градини

Водениката (лат. Impatiens) е омилено декоративно растение во дворот заради своето обилно…

Растенијата не поднесуваат сув воздух

Во зима, во екот на грејната сезона, собните растенија бараат поголема нега…

ЦИКЛАМА – Симбол на искреност, љубов и среќа (прв дел)

Според одредени верувања, циклама е цвеќе – симбол на искреност, длабока љубов,…

Убава Ката – цвеќе со пријатен мирис

Кинеска ѕвезда или меѓу народот позната уште и како Убава Ката (Callistephus…