Втор Скопски цветен фестивал

Во организација на ЈП „Паркови и зеленило”, а под покровителство на Градоначалникот…

Како да си направите минијатурна градина во својот дом?

Минијатурните градини можат да бидат интересен дел во секој агол од домот.…

Кровните градини како вистинска урбанистичка оаза

Кровните градини сè повеќе се тренд во светот, поради недостатокот на доволен…

ИДЕИ ЗА МАЛИ ГРАДИНИ ВО ДОМОТ

Уживајте со погледот кон својата градина … Многумина од нас живеат во…

ВЕРСАЈ – ФРАНЦУСКАТА ГОРДОСТ

Во централниот дел на Франција, на само дваесетина 20 км од Париз…

ШАРМОТ НА АНГЛИСКИТЕ ГРАДИНИ

Англискиот стил на градини се развил во почетокот на 18-от век, па…

ВЕРТИКАЛНИ ГРАДИНИ – Зелена архитектура

Вертикалното озеленување е нестандарден и оригинален начин да направите интересен ефект на…

КРОВНИ ГРАДИНИ – Зелени покриви во градот

Кровна градина или покривна градина е градина која се наоѓа на покривот…

МАГИЧНИ ЈАПОНСКИ ГРАДИНИ

Доколку зборуваме за најдобрите градини во светот, секако јапонските градини се наоѓаат…